Terrace

Before and after: one more on the terrace

As the Green Room study says, the arrival of a new member of the family is always a great joy, but also a moment of change and a source of concern. This was also thought by his clients, Alberto and Arancha, who with the birth of their son began to harbor doubts about the safety of the terrace railing and decided to change it, taking advantage to give a new air to a space that didn't convince them too much.

The approach with which the landscape designers faced the project was clear: to unify the materials and get a cozy and safe space. They also took the opportunity to visually expand the terrace, creating a pleasant and warm urban garden. Let's see how they have done it.

After carefully studying the needs and possible alternatives, we opted for cover the entire floor with ipé wood slats, also building for the front some integrated planters which, subject to a pine structure and subsequently covered with the same wood, allow to hide the railing and create a unified and secure surface that would be very difficult to climb.

As you can see in the sketch of the project, above, and in the image under these lines the terrace has a wide and a narrow part. In the narrow part no planters were placed, because otherwise the space would have become too small and the circulation would not be fluid.

In the lower composition we can see in detail how the work was executed. The pallet has been nailed on some rastreles that, together with the drain register that was left, guarantee that the drainage is adequate.

The planters, manufactured with DM and conveniently waterproofed, were hung aided by pine structures, creating a space that allows conveniently hiding the drip irrigation That keeps them.

The work, including all the facilities and the planting of the garden, lasted just a week, plus a couple of days to let dry the protective oil and nutritious they applied to the wood, since it should not be stepped on until it has completely absorbed it.

The result in sight is, without touching the railing and with the minimum intervention all the intended objectives have been achieved: a safe, unified and above all very pleasant space in which to enjoy the most in any season.

For my part I can not agree more with what Andrea G. Padin of The Green Room comments:

One of the advantages of hiring a professional is that it gives you options and ideas that you have not considered a priori. In principle it is easy to be tempted with the idea of ​​doing everything ourselves ... especially if you are passionate about DIY and gardening ... But is it really the best decision?

I leave you with the question and with all the details in the gallery, so that you can recreate with the project.

See full gallery »Before and after: one more on the terrace (14 photos)

Popular Posts

Category Terrace, Next Article

A tropical look with neutral and dusty colors for a beautiful marbellí villa
Houses

A tropical look with neutral and dusty colors for a beautiful marbellí villa

Taking advantage of the fact that it is summer, and that you are probably having a placid breakfast in hand while enjoying your decorative readings, today we go to Marbella to discover the integral reform of a Marbella town that presents an attractive tropical look. The reform of this villa, full of neutral and dusty colors and lovely prints of flowers and animals, bears the signature of Lalzada, a Madrid architecture and interior design studio.
Read More
Open doors: a large apartment in Berlin by Sophie von Bülow
Houses

Open doors: a large apartment in Berlin by Sophie von Bülow

The house we are going to see today is a work of Sophie von Bülow who had to start from scratch the renovation of two small apartments in the Berlin district of Prenzlauerberg, which had not been touched since World War II. The first thing was to throw walls and turn the two apartments into one more spacious.
Read More
A modern and sustainable house in Surrey
Houses

A modern and sustainable house in Surrey

Behind every house, every work, there is a story. A story full of dreams, of desires ... as the case of this house that we bring you today. Tony and Nicky Maude wanted a custom-made house. And for this, they found a farm in the leafy Surrey, in the southeast of England. Even before obtaining the permits to build, this couple already knew that in this space surrounded by tall trees they would raise the house of their dreams.
Read More