Other spaces

An aseptic and futuristic dental clinic

When you go to the doctor, or the dentist, you want the place to be safe, and that in the branch of health is transmitted by the cleaning taken to the extreme, the sterility of all the elements, including the design, something that the study of architecture Hago has more than achieved in this aseptic and futuristic dental clinic.

Since you enter through the door, you have the feeling that you have traveled in time, to a world in which microbes, bacteria and viruses no longer exist, or at least we live extremely protected from them. The large diffusedly lit white glass wall that receives the visitor undoubtedly has a great deal of responsibility.

That great wall, which involves the most private consultations, X-rays and laboratories, is what It acts as an articulating link for the entire clinic, around which circulations are organized.

As you can see in the images, white is the predominant color both in the floors, ceilings and walls and in the furniture, supported by abundant and well studied lighting. The fact that continuous materials have been chosen, or with almost imperceptible joints, is not anecdotal, since it reaffirms that idea of ​​a perfect place where nothing can go wrong that the architects and owners wanted to convey.

The only area of ​​the query left by white is the reception, where it has been chosen a beech wood that brings a warmth, but without giving up the enveloping and slightly curved shapes that go in that marked line of an idyllic future.

I have to confess that I am slightly disappointed that the Barcelona Chair has been chosen from Mies van der Rohe to decorate some areas of the waiting room. It is not that I do not like the armchair, which I love - like almost everything that this great German architect did - but it is such a manic resource, that it detracts. In addition, it conveys a somewhat disconcerting message: in the future a 1929 design is still used as a sign of modernity.

On the other side of the scale, I applaud the design of the waiting area banks. I am sure that the usual scouts of the Ikea catalog will have already recognized it, but for others, just make you notice that the chair without legs that rests on the wooden bench is a full-fledged tuning of the Tobias chair, which We see in its original state just in front.

After these two small paragraphs, I say goodbye but not before leaving you with a plan of the reform - when there is no plan, I always feel that I am missing something - and an extensive Image gallery courtesy of photographer Javier Callejas Sevilla. By the way, the clinic is in Malaga, in case you have any silly tooth and you want it removed in the future.

See full gallery »An aseptic and futuristic dental clinic (15 photos)

Popular Posts

Category Other spaces, Next Article

A bad idea: put a Siam warrior in the kitchen
Kitchen

A bad idea: put a Siam warrior in the kitchen

In Decoesfera we love classics. We look forward to the timeless decoration (and if possible a little minimalist). We do not disgust any piece that stands out from the rest because we know that piece "compensates for the horror vacui" of the opposite corner, but from there to put a life-size reproduction of one of Siam's warriors in the kitchen goes a bit .
Read More
The latest trends in colors, finishes and design in kitchens
Kitchen

The latest trends in colors, finishes and design in kitchens

What's new in kitchens are deep and dark colors in contrast to bright tiles (if you want light), or in harmony with the great veins of stone countertops, if you want a jewel kitchen in which you seek elegance above all . The latest trends are usually for the brave because sometimes, they take a while to consolidate but if you bet on these trends to design your kitchen you will be sure because they are left behind.
Read More
Contrasts of materials to create a cozy atmosphere in the kitchen
Kitchen

Contrasts of materials to create a cozy atmosphere in the kitchen

The intention of the new occupants of the house in the photos of this article, was to achieve a more open and open space. That is why they decided to eliminate any division between the kitchen and the living room, as surely you want to do many of you to gain space. But to isolate and maintain privacy between the two rooms, we opted for a glass enclosure that does not detract from an iota of clarity, an interesting solution.
Read More