Office

Work spaces: No Picnic offices

The architects of the Elding Oscarson studio have renovated an old industrial building from the 19th century to house it No Picnic offices, a Swedish industrial design company, based in Stockholm, which is where this magnificent space to work is located.

The matter that the architects were holding was not simple. On the one hand, they had to preserve the spirit of the original space, a large vaulted nave, and on the other, provide the offices of the different rooms that the program required: offices, meeting rooms, customer reception, work area, etc.

How did they do it? Through a perfectly executed optical effect.

As I said, it was necessary to divide the large central space to create a comfortable office to use, but you did not want to give up the breadth or the perception of the ship and its vault. For this, it was decided to divide the ship in two lengthwise, only using a perfectly flat stainless steel separator, which served as a mirror and visually recover lost space.

In addition, a new plant was added on one side, to accommodate the most private offices, which is accessed through two stairs located at each end of the large central double-height space, which is the customer reception area and from where you also access the meeting rooms.

In the basement, in a diaphanous space where the old iron pillars of the 19th century, painted in green, stand out, we find the work zone, diffusedly illuminated by side windows and ceiling lamps.

The decoration is a bit sober for my taste, maybe too white and little decorative elements, but it seems a quiet place where one can concentrate to work, away from the hustle and bustle of the area where commercials convince customers.

Without a doubt, the most striking of No Picnic offices It is this game of reflections and perforations of the main hall, which allows us to perceive the original spatiality presented by the industrial building when it was built and at the same time discover that a new functionality has been added to create a space to work of our own time.

As always, I leave you with an image gallery so you can discover in detail the trick used. It has taken me a while, because perfect symmetry deceives the eye on more than one occasion.

See full gallery »Work spaces: No Picnic offices (7 photos)

Popular Posts

Category Office, Next Article

Work spaces: Bodegas Valbusenda in Toro
Other spaces

Work spaces: Bodegas Valbusenda in Toro

When the echoes of the demand filed by the Ysios Wineries to the architect, a thousand times laureate, Santiago Calatrava, still resonate in our ears, to assume, together with the construction company Ferrovial, the two million euros involved in the repair of the building roof From the winery, designed by the architect in 2001, we visited a winery also of contemporary design, which was born in 2008 and does not seem to have so many problems.
Read More
Work spaces: up the color with Lolo Polos Artesanos
Other spaces

Work spaces: up the color with Lolo Polos Artesanos

There are businesses that are perfect. For aesthetics, for having a funny and easily remembered slogan, and for being located where they have to be, in an environment that is natural and with an audience eager to connect with them. That is what happens with 'Lolo Polos Artesanos'. A curious and fun ice cream shop where they sell handmade fruit poles without dyes, preservatives or other artificial substances, famous already in Malasaña for the phrase 'Don't call me polo, call me Lolo'.
Read More