Kitchen

Before and after: Design Milk's kitchen

Those who follow me through social networks, you will know that today they have brought me the kitchen furniture - now it is time to assemble them - so I am with that rush of adrenaline that provokes to see that the end of the reform of your house is near. And if I meet up with the before and after kitchen of Design MilkOf course, the desire that has come to me to mount everything is indescribable.

Design Milk is a highly recommended design and decoration blog, and for some time now, Jaime Derringer, its author, had been narrating the whole process of buying and renovating his house - something similar to the minue project, but the American one - the kitchen being one of the areas that required more work, since have had to remake it completely.

The photos from before convey a distressing feeling, a mixture of reigning anarchy, wasted space and horrible furniture. No wonder the owner entered with the mallet to tear it all down, because it looks like a Sims kitchen.

The good thing about the original kitchen is that it is immense, I have seen smaller floors and I think my living room-kitchen will have a similar size. It is also very bright, with a window on one side, and a huge window with access to the garden on the other, so there is light and room even to record a cooking show if they wanted to.

But let's go to what matters to us: The transformation.

What we feel when we see the new images is peace and harmony. Relaxing colors have been chosen, with a strong 50's touch, which is the original style of the house; Dark wood furniture, white doors and a blue touch for the tiles, which are really beautiful.

Further, now the central island is more proportionate, leaving room to circulate around comfortably, which once seemed a narrow place. It is also appreciated how clear the countertop has been, although if it were my kitchen, I would remove all those boats and things that are above.

On the bar, there are still some spotlights to illuminate the kitchen, only that the original blacks have been changed to brushed steel ones that combine much better with the chosen appliances. The floor is the same, and although I do not dislike it, I think it does not convince me how it combines, a target would have been a sure hit.

On the other side of the kitchen there have also been changes. Where before there was only a large two-door refrigerator and a circular table with a few unpaired chairs, now there are more kitchen cabinets, with wine cellar included, and even a work zone with the computer -in that kitchen fits everything-.

The chosen chairs are all of the same model, Emeco's Navy chair -Another chair that I love-, only in different colors, which give it a cheerful and casual note. We can also see the magnificent window that floods the kitchen with its light.

As a final point, I would like to highlight a wonderful detail, a small open shelf in the closet, which not only creates a bit of rhythm in the composition, but allows you to store the dishes with elegance and comfort.

What do you think of the before and after kitchen of Design Milk? I have found a calm change, made with calm and patience, without seeking stridency or the flashy, but simply a pleasant and comfortable kitchen. From here, my congratulations.

Popular Posts

Category Kitchen, Next Article

A tropical look with neutral and dusty colors for a beautiful marbellí villa
Houses

A tropical look with neutral and dusty colors for a beautiful marbellí villa

Taking advantage of the fact that it is summer, and that you are probably having a placid breakfast in hand while enjoying your decorative readings, today we go to Marbella to discover the integral reform of a Marbella town that presents an attractive tropical look. The reform of this villa, full of neutral and dusty colors and lovely prints of flowers and animals, bears the signature of Lalzada, a Madrid architecture and interior design studio.
Read More
Open doors: a large apartment in Berlin by Sophie von Bülow
Houses

Open doors: a large apartment in Berlin by Sophie von Bülow

The house we are going to see today is a work of Sophie von Bülow who had to start from scratch the renovation of two small apartments in the Berlin district of Prenzlauerberg, which had not been touched since World War II. The first thing was to throw walls and turn the two apartments into one more spacious.
Read More
A modern and sustainable house in Surrey
Houses

A modern and sustainable house in Surrey

Behind every house, every work, there is a story. A story full of dreams, of desires ... as the case of this house that we bring you today. Tony and Nicky Maude wanted a custom-made house. And for this, they found a farm in the leafy Surrey, in the southeast of England. Even before obtaining the permits to build, this couple already knew that in this space surrounded by tall trees they would raise the house of their dreams.
Read More